Бойко Борисов победи Асен Василев в Пловдив

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
21:45 / 10.06.2024
5064
Кои бяха най-интересните лидерски битки в столицата и в страната? В 25 МИР в столицата спечели председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той победи Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, който остана втори. Третото място е за "Възраждане" и лидера му Костандин Костадинов. Лидерът на ИТН Слави Трифонов остана четвърти. Корнелия Нинова е пета, а шести се нареди Николай Марков от изненадата на тези избори - партия "Величие".

В 23 МИР в столицата ПП-ДБ с водач Кирил Петков спечели пред водача на листата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. "Възраждане" е на трето място с водач депутата Цончо Ганев.

В Перник стана обратното - Кирил Петков от ПП-ДБ загуби и от водача на листата на ГЕРБ-СДС Георг Георгиев, и от човека на Възраждане - Димо Дренчев.

В Пловдив ГЕРБ-СДС с водач Бойко Борисов печели битката с Асен Василев от ПП-ДБ. Интересното е тук, че кандидатът на "Величие" Николай Марков се нарежда пети и изпреварва водачите на листите на ДПС и БСП.

Във Варна ГЕРБ-СДС с водач Даниел Митов победи лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в собствената му крепост. Трети са ПП-ДБ, които бяха водени от бившия министър Даниел Лорер.

В Благоевград водачът на листата на ДПС Делян Пеевски загуби битката от представителя на ГЕРБ - бившият председател на Народното събрание Росен Желязков. Трети са ПП-ДБ, четвърти - "Възраждане", а лидерът на БСП Корнелия Нинова остана пета.

ДПС по традиция печели изборите в Кърджали с близо 80% от гласовете, водено от лидера си Делян Пеевски. На второ място се нарежда бившият председател на НС Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС. Трети са "Възраждане" с водач Георги Георгиев, а ПП-ДБ остават четвърти.

В Хасково водачът на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев печели най-много гласове. След него се нарежда кандидатът на ДПС Станислав Атанасов, трети са от "Възраждане", а бившият финансов министър на ПП-ДБ и съученик на Добрев в Хасково Асен Василев остана четвърти, предава БНТ.

Виж коментарите (1)

Още по темата (624):
16.10.2024 Костадин Димитров: Големите проекти на Пловдив се случват при управление на ГЕРБ
14.09.2024 Михаил Константинов прогнозира разпределението на мандатите в новия
парламент
07.09.2024 Областните председатели на БСП с официална позиция
25.08.2024 Първият министър в кабинета на Главчев 2 стана ясен
22.08.2024 Ще свика ли Радев консултации с парламентарните групи?
10.08.2024 Наказват членове на БСП заради саботаж на пленума
Още новини от Национални новини:
Заради инцидент с дете: КЗП временно спира доставянето на бутиков...
Вижте кои са лицата, които имат право да получават персонална пен...
Съветникът на вътрешния министър: 98% от хората получиха съобщени...
Проф. Владимир Чуков: Иран се опитва всячески да застане на стран...
Експерт за киселото мляко: Ако на опаковката пише това, значи е ф...
"Такса водомер": Ще имаме ли по-високи сметки за вода?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).