Бойко Борисов подкрепи искане на родители за доживотна присъда на деца-убийци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:37 / 01.11.2004
997
Родителите на деца, които са станали жертва на малолетни престъпници, поискаха доживотна присъда за убийците на децата си. Това стана на среща между родителите на загиналите деца и главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, предаде Дарик радио.
Главният секретар застана зад искането на родителите и им обясни, че трябва да се обърнат към парламента за осъществяването на законодателните промени. Ако бъдат пуснати на свобода, тези престъпници ще извършат същото престъпление, те са опасни за обществото, бяха думите на Борисов.
Според него не е достатъчна превенцията, която държавата упражнява. Според МВР-специалисти, три са определящите фактори за развитието на всяко дете - училището, социалната среда и семейството. Психолози смятат, че родителите не комуникират достатъчно с децата си, не общуват с тях и почти не разбират проблемите им. Необходим е и повече жив контакт. Експертите от МВР смятат, че на децата липсват морални ценности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила
Димитър Главчев: Няма заплаха за България заради ситуацията в Бли...
Съдът освободи прокурорския син от Перник
Аферата с диригента: Установиха още далавери!
Важни промени и информация от МОН за матурите за 4, 7 и 10 клас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).