Бойко Борисов представи на премиера имената на адвокати, оказвали натиск върху свидетели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:50 / 11.04.2005
985
Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов е предал днес на министър-председателя Симеон Сакскобургготски списък с адвокати, които според МВР неправомерно се възползват от достъпа до квалифицирана информация, предаде БНТ. Те упражняват това си право, за да се запознаят с показанията на анонимни свидетели и след това предават информацията на клиентите си, които от своя страна оказват натиск върху свидетелите да променят показанията си.
Генерал Борисов е представил на премиера информация и записи за трима свидетели по ключови дела, които са били принуждавани да промeнят показанията си. Според Борисов, най-важно в случая е не кои и колко са адвокатите, които правят това, а фактът, че закона им позволява достъп до такава информация.
Генералът е съобщил, че по-късно ще предостави същата справка на президента Георги Първанов и на главния прокурор Никола Филчев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).