ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бонев обвини СДВР в "абсолютно малоумие"
Автор: Ваня Кузманова 12:51 / 27.06.2024Коментари (0)1199
© БУЛФОТО
Преди да се въведат нови промени на движението в центъра на София, групата на ПП-ДБ в Столичния общински съвет ще поиска правно становище и тълкувание на решението на ВАС, с което сегашната организация трябва да се промени. Причината за това е, че е възможно връщането на старото движение също да се окаже незаконно, защото и то, както новото, е взето без да има Генерален план за организация на движението. Това стана ясно от изказване на общинския съветник от ПП-ДБ Борис Бонев пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

Той е категоричен, че чакат правно становище. "Решението на ВАС поражда повече въпроси, отколкото дава отговори. Никъде в определението на ВАС не се дава квалификация за незаконност. Никъде не се казва да се върне старата организация. В тази връзка ще искаме правно становище и тълкуване, включително защото, за да предприеме Столичната община действия по връщане на старото движение, тази стара организация също трябва да бъде законна. Последната въведена организация за движение по бул. "Патриарх Евтимий" е от 2019 г., което е 2 години след изтичане на давността на Генералния план за организация на движението. Според ВАС именно изтекъл такъв план е причина да потвърди решението на долната инстанция. Това означава, че ако ние предприемем действия по въвеждане на нова организация на движението, която по същество е връщане на старата, тя също подлежи на обжалване и би следвало съдът да излезе със същото решение и мотиви. Аз съм абсолютно убеден, че ще има кой да обжалва подобен акт", каза още Бонев.

По думите му никога няма да подкрепи да се изхарчат обществени средства, за да се постави плътна строителна ограда. "Намирам това за абсолютно малоумие. Не мога да приема като гражданин на тази държава, че СДВР се занимава с колчета и велоалеи, а не нещата, които са им истинските задължения - пътна безопасност и контрол. Е, уважаеми г-н Стоянов, откакто е новата организация по бул. "Витоша", там дрифтове няма. Там движението е по-бавно, по-спокойно и няма проблем. Ето това трябва да гледате, а не да се заяждате политически, както правите в момента", допълни Бонев. 

Той поиска и отговор от министъра докога негови служители ще продължават да паркират в синя и зелена зона без пари. "Не е ли това задачата ви като министър, а не да ходите и да броите дали някое колче липсва или маркировка е изтрита?", попита Бонев.

"Благовест Георгиев трябва незабавно да си подаде оставката от Столичния общински съвет (СОС). Смятаме, че този човек с действията, които направи, няма място в него. Още на първия ден, в който това се случи, ние бяхме първата група, която поиска оставката му", това призова Борис Бонев преди днешното заседание на Столичния общински съвет.


Още по темата: общо новини по темата: 1
27.06.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Избор на нов български патриарх
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: