Борислав Цеков: Би било добре народните представители да спазват Конституцията

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
21:17 / 21.06.2024
2411
Би било добре народните представители да спазват Конституцията и по-малко да мислят какво да пипат в нея. Липсва политически и експертен капацитет, дори само да се разсъждава по конституционната материя пълноценно. Тук трябват много сериозни познания и държавнически опит, каквито много от народните представители нямат. Нито един проблем в България не може да бъде решен с промени в Основния закон. Това каза преподавателят по конституционно право Борислав Цеков пред NOVA.

"Оттеглянето на Христо Иванов слага в персонален план края на тази погрешно наречена съдебна реформа. Надявам се този личен акт, който е признание за провала, който претърпя той, неговата партия и коалицията към която принадлежи, да сложат край на тази фалшива съдебна реформа“, каза още Цеков.

Цеков е на мнение, че за изминалите четири години формулата на протеста е изхабена и липсва такава енергия. Той е на мнение, че ако се появи такава, то тя ще идва от други обществени среди – "радикални и искащи да извадят България от дневния ред на Европа". Конституционалистът смята, че ако ПП-ДБ и техните кръгове могат да направят протест, това е "политическо късогледство". "Те се провалиха и получиха оценката си на изборите", допълни той.

Цеков посочи, че "опит да се торпилира парламентарната система, в името на някаква идея за силна ръка около президента, президентска република, ще имат изключително тежки последици за демокрацията и за всеки гражданин, защото ще съсипят държавата".

Виж коментарите (1)

Още по темата (142):
01.07.2024 БСП каза дали ще подкрепи ГЕРБ
01.07.2024 Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на партията
01.07.2024 Калин Стоянов за номинацията за МВР министър: Нямам партийни пристрастия към никого
01.07.2024 Профилът в Х на Ивелин Михайлов бил хакнат
01.07.2024 Главчев: Проектокабинетът е повече партиен
01.07.2024 "Величие" да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ?
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).