ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Божанов: Борисов не иска да управлява, защото накрая Пеевски контролира всички зад кулисите
Автор: ИА Фокус 19:10 / 27.06.2024Коментари (0)1630
© bTV
Въпреки стоновете и молбите да управляваме заедно, въпреки призивите за промяна на избирателната система по гръцки модел и надеждата за поне 80 депутати на ГЕРБ, Бойко Борисов всъщност не иска да управлява. Това заяви народният представител Божидар Божанов от “Продължаваме Промяната - Демократична България" в ефира на “Лице в лице" по bTV.

“Борисов не иска да управлява, защото вече всички разбраха, че който и да седне в министерските кресла, накрая задкулисно управлява Пеевски чрез контрол над службите, прокуратурата и регулаторите. Никой кмет, министър или подуправител на БНБ не може да е сигурен, че като влезе в управление, утре няма да му почука някой на вратата и да му каже да се маха заради конфликт на интереси", заяви Божанов. Той добави, че към момента Пеевски изглежда по силен от всякога и чрез контролираните от него институции нанася удари, където си пожелае, включително вътре в ДПС.

Представителят на “Да, България" коментира и предложението на Бойко Борисов избирателната система у нас да се реформира по подобие на тази в съседна Гърция. Според бившия министър на електронното управление разговорът за избирателната система в момента маскира основния проблем с правосъдието, справедливостта и задкулисния институционален произвол под егидата на Пеевски.

“Гръцкият сценарий не е най-добрият, защото изкуствено ще решим един проблем - при това само временно. Ще пием ибуорофен, за да лекуваме по-тежко заболяване. Да, ще спре да ни боли за известно време, но фундаменталният проблем ще остане. Затова толкова години се борим с този фундаментален проблем и искахме да променим Конституцията в глава “Съдебна власт" - за да може да отпушим това нещо, да махнем стъкления таван и да може политическата криза да се реши", разясни Божанов.

Народният представител отново подчерта, че електоралният отлив на ПП-ДБ е сигнал на избирателите към формацията да не участва отново в управление, а да анализира грешките си, да се прегрупира и да проведе честен разговор със симпатизантите си. Божанов заяви, че хипотеза за евентуално връчване на третия мандат на ПП-ДБ все още не е обсъждана от лидерите на обединението.

“Третият мандат е кризисен и извънреден. Относно поканите и молбите на ГЕРБ, ние винаги обръщаме внимание на това, което се случи преди няколко месеца. Имаше редовно правителство и уговорка за ротация. ГЕРБ отказаха да извършат ротацията и събориха правителството. Сега изведнъж им е дошъл от тоя акъл, дето идва после. Бутането на правителството беше заради съдебната система и реформите, които предложихме там", припомни Божанов.

Помолен да коментира състоянието на обединението между “Демократична България" и “Продължаваме Промяната", представителят на ДБ коментира, че коалицията със сигурност подлежи на надграждане и намиране на още по-ясна форма на вземане на решения.

“С “Продължаваме Промяната" гледаме в една посока по отношение на съдебната власт и политическата криза. Съгласили сме се, че не сме съгласни по някои теми и това е нормално - по икономическите теми ние стоим по вдясно, а те са по към центъра. Не искам да подхранвам въображението на онези, които си представят как ние сме поредната коалиция, застанала на гробището до Бойко Борисов - първо управлявали с него, а впоследствие разпаднали се. Ние стоим заедно и анализираме грешките си", заключи Божанов.


Още по темата: общо новини по темата: 127
29.06.2024 »
29.06.2024 »
29.06.2024 »
29.06.2024 »
29.06.2024 »
29.06.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Избор на нов български патриарх
Арестуваха Брендо
Кауза Колежа
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: