''Бритиш американ тобако'' се оттегля от сделката за приватизация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:19 / 01.02.2005
1788
"В усложнената политическа обстановка, която продължава да се влошава, компанията не е убедена, че сделката може да бъде завършена в срокове, които да осигурят адекватна възможност за реализиране и възвръщане на инвестициите", се посочва в прессъобщение на БАТ. Компанията посочва, че краткият срок до влизането на България в Европейския съюз при условия на забавяне на сделката няма да позволи навременната модернизация на тютюневия отрасъл у нас. От "Бритиш американ тобако" са на мнение, че предварително договорените условия на сделката отговарят н апазарните изисквания.
Според предварително уговорените параметри на сделката предложението на "Бритиш Американ Табако" беше 200 млн. евро за дяловете на "Булгартабак" във фабриките в Пловдив, София и Благоевград, както и до 2007 г. да влага в производството 30% български тютюни. Според министъра на икономиката Лидия Шулева сделката защитава на сто процента държавните интереси и не противоречи на изискванията за прозрачност на приватизацията. Против продажбата при тези условия се обяви коалиционният партньор ДПС. Според Движението така подготвяната сделка ще унищожи отрасъла у нас и купувачът не се интересува от развитието му, а само от търговията с цигари, което се доказва от намерението на БАТ до 2007 година у нас да остане само една тютюнева фабрика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Аферата с диригента: Установиха още далавери!
Важни промени и информация от МОН за матурите за 4, 7 и 10 клас
България и Украйна подписват споразумение
Около 720 секции за вота в чужбина
Бъдещата детска болница ще разполага с над 400 легла, 18 операцио...
Кола застина перпендикулярно на пътното платно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).