ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Брокер: Ако е добра сделката, по-добре e да се купи имот при такъв пазар, отколкото да стоят парите налични
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:07 / 07.08.2024Коментари (4)13761
©
Врамките на годината се очаква стабилен имотен пазар. През второто тримесечие, като се сравни с първото, ръстът на броя на сделките е около 10 000 (в София), а в Пловдив - около 20%. Това показва, че колебливостта отмина и се очаква стабилен имотен пазар. Разбира се, хората трябва да правят разумни сделки, а не на всяка цена. При лихвите по заемите в България до края на годината промяна не се очаква. Това каза Камен Каменов, консултант недвижими имоти в Arco Real Estate, пред Bloomberg TV Bulgaria.

През второто тримесечие на 2024 година пазарът на имоти остава доста стабилен и доста активен. Няма следа от затишие, каквото се предвиждаше. Не се наблюдава и спад в цените на имотите, като се отчита рекорден ръст от 16% на цените на жилищата в страната през първото тримесечие на тази година.

"Това развитие на имотния пазар се дължи на изчакването. Хората колебливо изчакваха какво ще се случи с цените, дали ще тръгнат надолу, а всъщност бързо дойде осъзнаването, че приближаваме еврозоната, себестойността не спада и хората отново се ориентираха да инвестират средствата си".

Тези 16% се оказват дори исторически рекорден ръст за последните няколко години - близо осем. Отдавна не е имало такъв рекорден, тримесечен ръст, допълни Каменов.

По думите му пазарът успява да понесе това голямо поскъпване на имотите, като хората, които нямат възможност да вземат по-големи тристайни и четиристайни или къщи, основно са насочени към двустайни, доколкото стига потенциалът на възможностите.

"Ако се направи добра сделка, е по-добре дори да се купи при такъв пазар, отколкото да стоят парите налични".

"Голям фактор са и кредитите, които също остават ниски. Там също имаше интересни спекулации за вдигане на лихвите. Няма покачване на лихвите все още. На едни от най-ниските нива сме в Европа и хората ползват евтините пари", обясни гостът.

За дълги периоди напред е трудно да се гадае дали лихвите по заемите в България ще претърпят значими изменения, но в рамките на годината промяна няма да има, казват финансистите, а имайки предвид, че ние сме в най-ниските граници, няма и накъде да слизат лихвите повече. При тази достъпност, обаче, трябва да се инвестира в момента, сподели Камен Каменов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Моля брокерчето да каже колко сделки е направил той за 1 година и колко приходи е декларирал пред НАП , за да придобием наистина реална представа. Иначе има голямо предлагане и малко търсене, от 1 година се въртят едни и същи надценени обяви.
+1
 
 
Само дето с наличните пари утре мога да ида навсякъде, а ненужния апартамент освен да го навра някъде на брокера няма какво да го правя.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: