Брокер: Основното изискване на купувачите към имота е да има място за паркиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:03 / 09.08.2024
12478
Цените на имотите ще продължат да вървят нагоре, твърдят експерти в бранша. Според тях има реални основания за поскъпването, а един от факторите е увеличените заплати.

"Ако започнем от 2014 г. цените дълго време се движеха сравнително постепенно. С около 9% на година растяха без никакви сътресения, след това дойде пандемията 2020 г. и цените се изравниха. Това е най-интересното, че не паднаха, не се и покачиха, останаха на едно ниво. След пандемията имаше голям скок, говорим за около 50% за 11 месеца. След, което всички започнаха да говорят, че лихвите ще падат и до 22 г. цените останаха без промяна. От 23 г. цените отново са започнали да растат. В момента са вдигнати около 13% нагоре", разказва пред "Евронюз България" брокерът Васил Люнчев.

Търсенето на имоти надхвърля предлагането, категоричен е брокерът Георги Янков. Въпреки това понякога продавачите са склонни на отстъпки.

На пазара масово се търсят готови жилища - сграда, въведена в експлоатация и довършителни работи. Те са настилки бани. Задължително изискване на купувачите е към имота да има и място за паркиране, голяма част от тях искат и второ. Средната цена е 25 хиляди евро.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
След полицейско преследване хванаха нелегални мигранти в Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде раз...
Пожар в локомотива спря влака София-Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).