ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Брокери: Цените на имотите ще продължават да растат, докато търсенето в големите градове е по-голямо от предлагането
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:36 / 31.10.2023Коментари (3)11642
©
Лъскавата фасада на новите жилищни сгради привлича купувачите. Все повече хора предпочитат новото строителство именно заради добрия външен вид на сградата и общите части. Но за най-взискателните купувачи това вече не е достатъчно, коментираха брокери на имоти, цитирани от в. ''Труд'.'

Все повече инвеститори обмислят нови решения в жилищното строителство, като например инсталирането на соларни панели и внедряването на други решения, които биха ограничили разходите на клиентите. Все повече хора при избор на имот се интересуват какви нови технологии са използвани в строителството. Заради високите сметки за отопление и осветление енергийната ефективност и качеството на строителството вече са от съществено значение при покупката на жилище, казват брокери.

Младите и образовани хора все по-често гледат архитектурния проект на сградата, обяснителната записка, вложените материали, както и дограмата. Интересуват се дали дограмата е 5- или 7-камерна, дали е с троен стъклопакет. Всички тези характеристики на имота са от съществено значение за цената му и за бъдещите сметки за отопление.

По-добрата енергийна ефективност е една от причините хората да избират жилища ново строителство вместо стари панелни апартаменти. Повечето хора предпочитат да купят по-качествено ново строителство на по-висока цена вместо да придобият панелно жилище и да дават допълнителни пари, за да му поставят изолация. При покупка на жилище в нова сграда няма да се налага да се прави основен ремонт на банята нито пък в близките години съседите от входа ще събират пари за ремонт на покрива или асансьора. Докато при покупката на жилище в стар панелен блок новодомецът трябва да е готов за такива разходи.

На пазара има повишено търсене на имоти и повече огледи именно заради желанието на хората да живеят в по-голям и по-хубав дом. Хората с добри доходи не се интересуват от лихви и от повишени разходи за издръжка. Те просто искат да осигурят по-добър дом за семейството си. Същевременно заради поскъпването на строителните материали и цената на труда, поскъпват и жилищата. Но това не оказва съществено влияние върху сериозните купувачи.

На пазара на имоти търсенето е по-голямо от предлагането, което е сред причините за високите цени. Хората искат да купят имот не само, за да осигурят по-високо качество на живот на семейството си, а и да предпазят парите си от високата инфлация. Хората усещат, че спестяванията им в банките се топят заради ниските лихви по депозитите и затова търсят най-сигурно убежище за наличните средства. Такава сигурност им дава покупката на жилище в голям град. Докато търсенето в големите градове е по-голямо от предлагането, цените ще продължават да растат, категорични са брокерите на имоти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Търсене няма.Сделките са на ниво 2010г.,според официалната статистика. Пазарът на имоти замря.Оттук посоката е само надолу.
+1
 
 
Брокерчета вашите мурафети са ясни и едни и същи от 20 години . И 50 листа скриптове да ви дават да учите вече може да метнете само някоя девствена девойка от Мадан която е дошла у градо за квартирка
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 01.11.2023 г.
-1
 
 
Те май откриха топлата Вода! Ако инфлацията не беше толкова висока! Нямаше да са толкова щастливи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: