Българи задържани в Италия за трафик на оръжие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:00 / 08.11.2004
932
Българските граждани Стефан Иванов Стефанов и Величка Петрова Спасова са задържани във Венеция, след като граничната полиция на пристанището във Венеция е открила оръжеен арсенал в лекия им автомобил "Мерцедес", регистриран на името на инвалид. Това съобщи италианският офицер за връзка Лоренцо Лебини на съвместна пресконференция с главния секретар на МВР ген.-лейт. Бойко Борисов.
При проверката са открити 40 пистолета, 40 заглушителя и голямо количество муниции, оптически и лазерни приспособления. Според Лебини не се знае какво е точното предназначение на оръжието. И двамата задържани нямат криминално досие. Бойко Борисов заяви, че на адреса, на който е регистрирана фирмата "Ивон Транс" на името на Стефанов, не е открито нищо и лицата, които са се намирали на този адрес не са знаели, че на него има регистрирана фирма. Борисов заяви, че има съмнения за корекция в паспорта на Стефан Иванов Стефанов, тъй като по същото време в Словения е задържано лице със същото име и с много сходно ЕГН. Задържаният в Словения е криминално проявен и е бил обявен за издирване. Според главния секретар на МВР, криминално проявеният е търсен от Интерпол за криминални и икономически престъпления и е с произнесена присъда за кражби и грабежи, уточнява се съпричастността му и към различни случаи в Стара Загора, Пловдив и Несебър. В момента се прави експертиза на паспортите и на двамата задържани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила
Димитър Главчев: Няма заплаха за България заради ситуацията в Бли...
Съдът освободи прокурорския син от Перник
Аферата с диригента: Установиха още далавери!
Важни промени и информация от МОН за матурите за 4, 7 и 10 клас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).