ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Българинът не сяда на масата без месце | ||||||
| ||||||
Месото е важна част от хранителния режим на много хора, но изборът на вида месо, което консумираме, може да има съществени последици за нашето здраве. Ползите и вредите от консумацията на свинско, телешко и пилешко месо, почти са изравнени. Получаваме едноу за сметка на друго. Формулата е в баланса на консумацията, а не в произхода на протеина. Свинско Месо Свинското месо е богато на витамини от групата B, особено B1 (тиамин) и B6, които са важни за обмена на веществата и функционирането на нервната система. Протеин: То е добро източник на качествени протеини, които са необходими за изграждането и възстановяването на мускулите. Свинското, обаче и вреди: Свинското месо, особено мазните части, може да повиши нивата на холестерола, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Сол: Често е обработено с високи количества сол, което може да допринесе за високо кръвно налягане. Телешко Месо Телешкото е богат източник на желязо, което е важно за производството на червени кръвни клетки, и цинк, който е необходим за имунната функция. Протеин: Подобно на свинското, телешкото също е отличен източник на Както свинското, така и телешкото месо може да съдържа високи нива на наситени мазнини, които могат да бъдат вредни за здравето. Обработено месо: Консумацията на преработени телешки продукти, като колбаси и пастети, е свързана с повишен риск от различни заболявания, включително рак. Пилешко Месо Пилешкото, особено без кожа, е с ниско съдържание на мазнини и е отличен избор за хора, които искат да намалят теглото си или да поддържат здравословен начин на живот. Пилешкото месо е известно с това, че е по-лесно смилаемо от червеното месо, което го прави предпочитано за хора с чувствителен стомах. Въпреки че много производители вече предлагат пилешко месо без антибиотици, все още съществува риск от наличието на остатъчни вещества в месото, които могат да бъдат вредни за здравето. Обработени пилешки продукти: Както при телешкото, консумацията на преработени пилешки изделия, като колбаси и хлебчета, може да бъде свързана с повишени здравословни рискове. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Най-малкият областен град у нас се намира в Южна България
20:49 / 04.11.2024
Кой е най-икономичният режим на климатика за зимата?
08:27 / 05.11.2024
Есил Дюран - горд собственик на много специална къща
10:23 / 03.11.2024
Бунт срещу "Биг Брадър"
08:43 / 04.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета