България се присъединява към инициативата на ЕС утре да се почете паметта на загиналите в Азия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:44 / 04.01.2005
1402
Холандският премиер Ян Петер Балкененде, чиято страна председателства Европейския съюз до 1 януари 2005 г., призова всички страни-членки на ЕС на 5 януари, точно в 12 часа, да почетат паметта на жертвите, загинали по време на природните бедствия в Югоизточна Азия с триминутно мълчание.
Утре през целия ден националните флагове на Министерския съвет и министерствата ще бъдат свалени наполовина. Така българските институции ще се присъединят към инициативата на Холандското и Люксембургско председателство на ЕС, които призоваха всички страни-членки на Съюза в утрешния ден да почетат паметта на жертвите от засегнатите райони в Югоизточна Азия, както и да изразят солидарността си към населението на пострадалите държави, съобщи правителствената информационна служба.
Министър-председателят Симеон Сакскобургготски призовава българските граждани да помогнат, според финансовите си възможности, на пострадалите от бедствието в Югоизточна Азия. Инициативата на премиера е в сътрудничество с Българския Червен кръст. Средствата могат да бъдат превеждани по сметката на БЧК в Булбанк АД – Клон Калоян. Номерът на сметката е 1000030250, Банков код 62176307.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).