ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
България ще строи 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" по американска технология
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 23.11.2013Коментари (20)1773
©
България ще строи 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" по американска технология. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е на посещение в САЩ, разгледа най-новия 1000 мегаватов реактор на компанията "Уестингхаус". Този тип реактори са известни с изключителните си мерки за сигурност, които не изискват наличието на ток, както го обясни директорът на "Козлодуй" Иван Генов.

Именно такъв реактор трябва да се използва за строежа на 7 блок на АЕЦ "Козлодуй", който да допълни ядрените мощности на страната през следващите 15-20 години, когато от експлоатация ще бъдат спрени 5 и 6 блок.

"Това е възможно най-модерната технология от гледна точка на сигурността на населението. Голямата част от финансирането ще дойде от Ексимбанк, което ясно показва, че САЩ се ангажират с бъдещото развитие на нашите взаимоотношения в икономиката и в енергетиката", подчерта Драгомир Стойнев.

През следващите няколко месеца министър Стойнев ще предложи на правителството да вземе решение за мандат за преговори с "Уестингхаус". До 6 месеца ще има и готов финансов модел за публично-частно финансиране. Ако всичко върви по план, през 2016 може да започне реална работа по строежа на новите мощности.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.11.2013 г.
0
 
 
Не се плашете червени гарги, това е само прах в очите на американците. И никога няма да се строи. То не стажа така лесно.
0
 
 
Ще падне пак едно голямо лапане от консултанти и консултанти на консултантите.
0
 
 
Смущава факта, че Стойнев счита, че няма нужда от конкурс за избор на изпълнител. Реактори с подобна мощност се правят от няколко компании от цял свят, защо той е решил, че американският е най-подходящ? Освен това, първо трябва да се приключи окончателно случаят "Белене". Ако, случайно там ще се строи, подобен реактор е абсолютно ненужен. Отпадъците - къде ще се складират? Руснаците си взимат или поне до скоро си взимаха техните, а американците май нямат подобни намерения. Турция, близък съюзник на САЩ, защо строи руски реактори? Нито дължи нещо на Русия, нито е зависима от нея...
на 23.11.2013 г.
0
 
 
По-добре да няма АЕЦ в България. Имаме прекрасни георграфски възможности за други източници на електро енергия.
-3
 
 
тези седераси руководени от Станишев искат да слагат американски реактор и таким образом да ни бъркат в г*за! Те искат да слагат некий AP 1000 от Вестингхауз - точно това искаше Иван Костов и затова го отстранихме от политиката. Те искат да игнорират братушките и това е позор! Требва да действаме немедлено и да митингуваме масово и повсеместно за да ги стресираме. Дерзайте!
-2
 
 
Другарки и другари, заранее Ви предупредих че ние, русофилите получихме оперативна информация - гадове седераси подготвят планове в АЭС Козлудуй да стъпят американци от Вестингхауз. Сякаш не управляваме ние а управлява Иван Костов. Как не ви е срам! Требва незабавно да пресечем тези планове! Предлагаме на другарите опорните точки на които да се опират та да преустановим това нещастие навреме. 1. Американците са гадове и ни бъркат в г*за. 2. В США има голема преступност. Не искаме на територията на АЭС нашите енергетици да се стрелят като диви ковбои. 3. Наши другари от разведката казват че в США тока е много слаб - само 110 волти. Ако направат тука АЕЦ крушките ни нема да светат а само ще мъждукат. 4. Економиката на США е в упадак и скоро ще престанат да существуват като государство. 5. Угрозата от нападения на другарите от Алкайда ще се повиши. 6. Богатир Путин може да се разгневи и това ще има пагубни последици за Болгария. Още опорни точки очаквайте скоро. Нашите специалисти работят употрно и на износ и ще ги предоставят на прогресивната общественост.
+2
 
 
Като преминете от "ще" към действия елате ми се обадете.
0
 
 
не само че няма нищо да построят ами и умишлено ще загубят делото за белене :) за съжаление това е целта на докопването до кокала и не подаване на оставка (управлява ни русия чрез кгб)
-2
 
 
Американска...значи всички ще гръмнем...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Природни стихии
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: