България със собствен план при терористична атака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:33 / 07.10.2011
3701
Ако по експертен начин бъде доказано, че България трябва да участва в системата за противоракетна отбрана с отделни елементи, то ние сме готови да ги приемем. Това заяви постоянният секретар на отбраната Николай Милков на кръгла маса "Отбранителната политика на страната през второто десетилетие на 21 век", която се проведе в Дома на офицерите и сержантите от резерва и запаса във Варна.

Организатор на проявата бе Съюзът на офицерите от резерва "Атлантик". Дискусиите бяха организирани в два панела -"Съвременен мениджмънт на отбраната" и "Изграждане на способности в условията на фискални и ресурсни ограничения".

Милков уточни пред участниците във форума, че България може да разчита на колективната отбрана, осигурена от членството ни в НАТО.

Въпреки това, страната ни има собствени планове за действие, в случай на внезапна терористична атака. Най-сериозната заплаха за нас, според военните специалисти, в момента би могла да дойде по въздух, заради нестабилните райони в Близкия Изток. Според Милков, България не би искала да се конкурира със съседите си за мястото, където да бъдат разположени елементите от противоракетния щит. Това е решение, което трябва да бъде взето с оглед на ефективността, обясни военният специалист.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
40-градусови жеги утре
Верижна катастрофа с три коли на АМ "Тракия", полиция е на място
Явор Колев за хакера "Емил Кюлев": Познавам го
ДСБ дават шефа на военното разузнаване на Военна прокуратура
Важно за храната на децата в училищните столове
Отстраниха от ДПС и личната секретарка на Ахмед Доган


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).