Българска подправка e №1 в световна класация
Българската шарена сол застава начело на класация за микс от подправки от цял свят на кулинарния пътеводител Taste Atlas, предава БНР.
Подправката е описана като най-популярната и предпочитана в България, която се използва от столетия – тя е с мек и ароматен вкус и подходяща за много ястия.
Ключовите съставки в нея са червен пипе, сол, мащерка, босилек, кимион, сминдух и салвия. Tя е с приятен, мек и ароматен вкус, който подхожда на много ястия. . Препоръчва се да се използва с хляб, картофи или сирене", отбелязват от изданието.
Следват я ямайски микс с лук и чесън (Jerk Seasoning), хмели сунели, аржентинска смес с лют пипер, индийската гарам масала, японската шишими тогараши, мексиканска подправка със семена анато и др.