Българските католически епископи се поклониха пред тленните останки на папа Йоан Павел Втори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 07.04.2005
1689
Тримата най-високопоставени представители на католическия клир в България - епископите Христо Пройков, Георги Йовчев и Петко Христов - се поклониха пред тленните останки на папа Йоан Павел Втори в базиликата Свети Петър. Вече е преминала и първата поклонническа група от България, водена от отец Димитър Димитров. Тримата български епископи ще участват заедно с над 1000 католически епископи и кардинали в заупокойната служба за папата в базиликата Свети Петър, която ще започне 10.00 часа на 8 април. По думите на епископ Христо Пройков след службата българските католически епископи ще присъстват и на самото погребение, което ще бъде в криптата на базиликата Свети Петър, предаде БНР.
Над два милиона души са пристигнали в Рим от понеделник, когато тленните останки на папа Йоан Павел Втори бяха изложени за поклонение. Това съобщи днес кметът на Рим Валтер Велтрони, цитиран от Франс прес.
Велтрони не уточни каква част от поклонниците вече са си заминали. Рим се справя успешно с най-голямото масово събитие в историята, похвали се кметът на италианската столица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).