ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цените на шоколада растат | ||||||
| ||||||
Димчо Димов се влюбва в шоколада още в ученическите си години, когато прави първи самостоятелен опит като сладкар. "Това беше една торта "Жадната калугерка". Много интересна торта, хубава, рецепта на майка ми. Реших да я направя шоколадова и си мислех, че колегите хитруват, като слагат допълнително мазнина в шоколада. И си казах: "Няма да слагам нищо такова". Направих заливката и беше много трудно рязането после", разказва шоколатиерът. Димчо твори от 32 години в собствен сладкарски цех, но за първи път основните съставки на голямата му любов са толкова скъпи. "Доставчиците предупредиха за поскъпване между 8 и 10%, а при какаовото масло - процентът е доста по-голям. Може би стотина процента е поскъпването на какаовото масло. Последната цена беше 70 лв., сега говорим за 140 лева на килограм", обяснява Димов пред NOVA. Поскъпване в цените има още при млякото и захарта. "Навсякъде има поскъпване. Като стане висока цената на енергоизточниците, всичко върви нагоре", казва Димов. Засега вероятно ще вдигне цените с около 10 - 15 %. Висока е цената и на опаковането на шоколадови изделия. |
Още по темата: | общо новини по темата: 520 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Драми в семейството на Андрей Арнаудов
08:59 / 10.02.2025
Морето се отдръпна на 200 метра при Измир
16:44 / 10.02.2025
България ще осъмне в ледена хватка
18:10 / 10.02.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета