Ченгета спипаха 20 тона етилов алкохол на АМ "Тракия" по миризмата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:15 / 14.11.2013
2628
Голямо количество алкохол без бандерол и документи за произход са иззети от служители на ОДМВР-Пазарджик. Това станало вчера по време на специализирана полицейска операция, имаща за цел установяване на незаконно пребиваващи на територията на областта чужди граждани. В акцията са взели участие служители от звено "Миграция", "Престъпления по пътищата" и сектор "Противодействие на икономическата престъпност". 

Съвместните екипи извършили инспекция на бензиностанция и прилежащия и паркинг в района на АМ "Тракия", където има засилен трафик на леки и товарни автомобили превозващи чужди граждани. На паркинга за камиони преминавайки покрай товарен "ДАФ" органите на реда усетили необичаен мирис, идващ от прикаченото към него ремарке. 

Била предприета незабавна проверка на водача К.Ц. - 50 г. от София и товара, в която се включили и инспектори от Агенция "Митници". Така в ремаркето било установено наличието на 20 броя пластмасови вани, всяка с вместимост от по 1000 литра. Всичките били пълни с безцветна течност, която се оказала високоградусов етилов алкохол. 

Шофьорът не успял да представи никакви документи за произхода на акцизната стока. Камионът и товарът са иззети, а водачът му задържан в ареста за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, води се дознание.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"
Министър Илков: Спряхме контрабандата с америций след акцията в П...
Земетресение в България
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Аптекар: Поставянето на вендинг машини за лекарства е потенциално...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).