Цветанов и ДПС в лют спор за нападението над Ахмед Доган

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:52 / 26.01.2013
4323
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и депутати от ДПС

влязоха в лют спор за нападението над Ахмед Доган. След като вицепремиерът съобщи, че фирмата "Крон" е охранявала конфереренцията на ДПС, без да има сключен договор с партията и че всички направени експертизи показвали, че оръжието не можело да причини сериозни наранявания, от ДПС обвиниха изпълнителната власт в опит да се манипулира разследването като лансира тезата, че нападението срещу Доган било хулиганска проява.

Темата с нападението над Ахмед Доган очаквано стана централна и по време на петъчния парламентарен контрол. От трибуната министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че нямало подписан договор между ДПС и фирмата която била наета да охранява конференцията.

Според вицепремиера частните охранители подценили събитието и осигурили само формален пропускателен режим, без елементарни технически средства. По думите на Цветанов НСО е имало задължение да охранява само Ахмед Доган, но не и мероприятието.

"С действията си органите на реда напълно са изпълнили совите задължения.не са превишили по никакъв начин дадените им правомощия както и не са използвали физически и помощни средства извън необходимото", отчете министърът.

Според Цветанов побоят над Октай Енимехмедов имал по-голям обществен отзвук от самото нападение. Той съобщи и че всички видеоматериали били иззети и предадени на прокуратурата.

"Подобна демонстрация на сила и начина, по който беше упражнено това насилие, е недопустима, но е много ясен знак към всеки български мюсюлманин, който тръгне да мисли по-различно от това, което му се задава от ДПС", каза министърът.

От ДПС обвиниха изпълнителната власт в опит да се манипулира разследването като се лансира тезата, че нападението срещу Доган било хулиганска проява и определиха вътрешният министър Цветан Цветанов като изпълнител на мокри политически поръчки.


Виж коментарите (7)

Още по темата (49):
21.04.2015 Потвърдиха ефективната присъда на Енимехмедов за нападението над Доган
20.02.2015 Октай Енимехмедов иска орден Стара планина за извършения подвиг
23.10.2014 Потвърдиха: 3,6 години затвор за Октай Енимехмедов
25.06.2014 Октай Енимехмедов ще се кандидатира за депутат като независим
13.03.2014 Пуснаха нападателя на Доган на свобода
26.02.2014 Осъдиха Октай Енимехмедов на 3,5 г. заради случая с Ахмед Доган
Още новини от Национални новини:
Отиде си голям български художник
Чуждестранен инвеститор се изтегля от България, стотици остават б...
Мирослав Ненков: На 27 октомври искам да видя как лъвовете излиза...
Цената на кравето масло се вдига
Сиромахов: Плача! Тя бременна в осмия месец, па се хвали, че каза...
Заради високосната година посрещаме астрономическата есен по-рано...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).