ДНК-анализът е потвърдил самоличността на Ивайло Кепов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:02 / 19.09.2004
2270
ДНК – анализът, направен в България, доказва, че тленните останки, транспортирани от Ирак в България, са на Ивайло Кепов, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на източници от Софийски градска прокуратура. Националната следствена служба все още не е получила заключението.
32-годишният Ивайло Кепов и 30-годишният Георги Лазов бяха похитени от групировката на йорданеца Абу Мусаб аз-Заркауи "Единобожие и Свещена война" в края на юни край Мосул. Обезглавеното тяло на Лазов бе открито на 15 юли в река Тигър, а на 22 юли в същия район бе открит и обезглавеният труп на Кепов. Той бе намерен, завит в червен плат, а в найлонов плик бе открита и главата на убития мъж.
Тялото на Кепов бе идентифицирано най-напред в САЩ, а след това транспортирано у нас, където близките на загиналия не можаха да го разпознаят поради напреднало разложение. Съпругата Нели Кепова изрази съмнения относно самоличността на трупа и поиска повторно разпознаване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).