ДСБ искат оставка на Емел Етем заради наводненията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:28 / 17.03.2006
1438
ДСБ настояваме категорично за оставката на министър Емел Етем, защото искаме компетентен министър, който може да носи отговорност и да изпълнява задълженията си. Това заяви депутатът Веселин Методиев от името на парламентарната група на ДСБ в пленарна зала, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Демократите настояват още за изслушване на министър-председателя Сергей Станишев за причините за бездействието на правителството и отговорностите, които то поема, както и за мерките, които ще предприеме за предотвратяване на бъдещи бедствия.

ДСБ са категорични, че премиерът трябва да направи персонални промени сред министрите, който са отговорни за управление при кризи и стопанисване на водите. “В противен случай той поема цялата отговорност за бедствията”, заяви Веселин Методиев.

Според ДСБ трима министри от ДПС носят отговорност за случващото се - вицепремиерът Емел Етем, министърът на земеделието и горите Нихат Кабил и министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Тъмносинята партия заявява, че не се предприемат никакви мерки за поддържането на три хиляди язовира от системата на земеделското министерство. Както и, че не се почистват коритата на реките и областните управители и кметовете бездействат. От партията на Костов твърдят, че липсва координация в работата на местната и държавна власт.

“Многократно ДСБ настоявахме за бързи промени в нормативните актове и незабавни действия за предотвратяване на разливите. Последва бездействие и откровено демонстриране на нежелание да се поеме отговорност” , каза още Веселин Методиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...
Отлагат тестването на сирените и системата BG-Alert
Проф. Рачев отново ни попари с прогноза
Днес вярващите се молят на Дева Мария за помощ и закрила
Апартамент от 70 квадрата и температура 22 градуса: Сметка за пар...
И след служебното преизчисляване – над 103 хил. пенсионери не пол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).