Сравнително високата надморска височина (620-800 метра), плодородната и богата на вода почва и мекият климат са факторите, които придават на ябълките в региона специфичен вкус и аромат, както и богат хранителен състав, подчертава Анна.
През последните три години тя преработва ябълките и създава оригинални продукти по домашна рецепта. В продуктовата гама присъстват парченца плод в ябълков сок в буркан, ябълково пюре, сушени ябълки на резени, рендосана ябълка без добавена захар и консерванти. Семейството предлага още ябълкова лютеница - в духа на популярните сега гурме предложения.
Най-новият продукт на Анна е ябълков сок. Той се радва на доста почитатели в региона, макар в двора на всяка къща в региона да има ябълкови дръвчета.
Нашият сок е много различен от повечето на пазара, тъй като идва не само от нашите специални ябълки, но е и най-близкото нещо до домашно приготвения сок, отбелязва Анна.
Що се отнася до популяризирането на продуктите, семейството ги рекламира в избрани магазини в Атина, а също така в Кастория, където клиентите са основно туристи. Поддържат и сайт, от който може да се поръча цялата продуктова гама.
Плановете занапред включват разширяване на линията от продукти и проучване на потенциала за износ.
Вижте още:
Полските фермери протестират на близо 600 места в цялата страна
Дамите в селското стопанство: Марие Николова
Компенсират стопаните с 3,5 млн. лева при 100% унищожени култури
Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.
Следете темата и на cap4us.agri.bg