Данните от техническите прегледи на колите вече ще се изпращат по електронен път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 14.06.2024
5080
Крайният срок за свързване на уредите във всички пунктове за технически прегледи към информационната система на ИА "Автомобилна администрация" е до 22 юли 2024 г. От тогава данните от техническите средства за измерване ще постъпват автоматично по електронен път в ИААА. След тази дата дейността на всички пунктове, които не са изпълнили условията, ще бъде преустановена.

Припомняме, че с цел повишаване качеството на техническите прегледи и завишаване на контрола, през октомври 2023 г. бе изменена Наредба № Н-32, с която се въвеждат новите изисквания. Съгласно промените е необходимо да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА "Автомобилна администрация", чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат електронно в агенцията. До сега от 1093 пункта на територията на цялата страна, 544 вече предават данните автоматично.

От 22 април 2024 г. ИА "Автомобилна администрация" издава разрешения на нови контролно-технически пунктове само ако вече са осигурили електронно предаване на резултатите от измерванията към информационната система.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност "Земя...
Без номинация за председател на ВАС
"Алфа Рисърч": 7 партии в 51-ия парламент
"Спри, Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш": Безмилостно нападнаха...
ЦИК публикува хешкода за машините за предстоящия вот
Добри новини за втората ни пенсия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).