Данъчни изненадаха най-големия пазар, откриха много нередности, запечатаха обекти

Автор: Алена Соколчева
Коментари (1)
14:41 / 26.02.2024
68073
Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП провериха най-големия открит пазар на Балканите, който се намира в Димитровград.

Акцията срещу укриването на приходи и неспазване на законодателството се е провела на 25 февруари, неделя. Инспекторите от НАП са проверили 32 обекта, като са установени 29 нарушения.

Общо 10 от констатираните нередности са неиздаване на касова бележка, при 6 обекта е имало разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, други не са притежавали свидетелство за регистрация или са издавали документи за продажба без необходимите реквизити.

На 10 от търговците е наложена административна мярка "запечатване на обект“. Екипите на "Фискален контрол“ са направили 16 инвентаризации, като са преброили и описали стоките и са изискали документи за произхода им и фактури.

Проверките на приходната агенция продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те ще гарантират потребителските си права и ще намалят риска търговците да укриват приходи.

Потребителите могат да проверят фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция - NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства, припомнят данъчните. Сигнали за неиздаване на документ за продажба, гражданите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата

на съответния оператор. Повече информация за възможностите за връзка с приходната агенция може да се намери в сайта на НАП.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
"Спартан" докара от Германия тежко болно дете
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).