Денков към президента: Аз нямам ментори

Автор: Самуил Иванов
Коментари (2)
13:25 / 03.09.2023
1382
Аз нямам ментори. Това заяви министър-председателят Николай Денков пред журналисти в отговор на нападките от държавния глава, че трябва да се еманципира от своите ментори, предаде репортер на "Фокус“. Премиерът е в град Приморско, където ще участва в награждаването на победителите в триатлона "Лъвско сърце“.

"Аз нямам ментори, може би това е проблемът на президента. Той не ми е ментор. Нямам други ментори. Не искам повече да коментирам чужди думи. Има много по-важните неща като студентите, като това, което прави правителството, отколкото да коментирам изказванията на някакви хора, заяви Денков.

На въпрос дали е възможно сближаване между президентството и правителството, той отговори така: "Винаги съм казвал, че институциите трябва да работят според това, което е заложено в Конституцията и законите. Този, който излиза от рамките, е президентът“.

Николай Денков коментира и трагичния инцидент от снощи, в който 15-годишно момче бе пометено от автомобил в центъра на града. Според премиера последните промени в Закона за движение по пътищата вече дават резултати, но работата трябва да продължи, така че тези случаи да бъдат сведени до нула. 

"Ние сме излезнали от времето, в което се говори и трябва нещо да се направи. От една страна, Народното събрание прие тези промени. Както вече стана дума, броят на пияните и дрогираните шофьори започна бързо да намалява, след като бяха приети промените. Виждате, че има още такива и затова продължаваме с проверките. Това ще донесе резултат, въпросът е, че все още не сме стигнали до там“, каза още той.

Виж коментарите (2)

Още по темата (944):
23.07.2024 Денков: Не съм предлагал Николай Ненчев за посланик на България в Украйна
23.07.2024 ПП: Кабинетът "Денков" е оставил България с най-нисък дълг в ЕС
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Карлос Контрера: Лена недоволства от състава на служебния кабинет
07.04.2024 Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха
Още новини от Национални новини:
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза за зимата
ЦИК опроверга твърдения за изборите
Удрят ни дъждове и гръмотевици
Експерт: Ако се докаже българска следа в атаката по "Хизбула", мо...
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).