До часове: Времето се разваля още повече

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:03 / 10.09.2024
5242
След обяд ще бъде облачно. На много места в западната половина от страната валежите от дъжд ще продължат. Значителни по количество ще са те в Рило-Родопската област. Ще има и гръмотевици, главно в планинските райони. В Източна България ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. В западната половина на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. Максималните температури ще бъдат от 19°-24° в Западна България до 30°-31° на изток.

През нощта срещу сряда валежите ще обхващат и източната половина от страната, като по-значителни се очакват в Централна България, посочва Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. Обявени са отново жълт предупредителен код за потенциално опасно време и оранжев код за опасно време. 

Жълтият код е в сила за - Добрич, Варна, Бургас, Габрово, Ловеч, Пловдив, части от Пазарджик и Смолян. Оранжевият и по-силен код е в сила за: Силистра, Русе, Разград, Велико Търново, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Хасково и Кърджали, както и части от Смолян.   

След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, вечерта облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб до умерен, в източните райони - от изток-югоизток, в останалата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 19°.

В планините ще бъде облачно. На много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество. След обяд от запад валежите ще започнат да отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по Северното Черноморие за кратко - 3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).