ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Доктори изгониха бедна родилка без осигуровки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:26 / 04.01.2013Коментари (11)3382
© Plovdiv24.bg
Лекари от прочутата Горнооряховска болница върнаха родилка, защото била бедна и без здравни осигуровки. АГ докторите отпратили с лека ръка жената, която вече имала болки от преждевременно раждане. Това съобщи Анелия Димова, дежурна на горещата телефонна линия на Министерството на здравеопазването вчера.

Преди година и половина лекарите от АГ-то в Горна Оряховица се прочуха със скандала, при който ги обвиниха, че са обявили живо новородено за мъртво и го сложили във фризера.

Жената без осигуровки била приета да роди едва след като нейни близки позвънили в здравното министерство, а от там на свой ред сигнализирали на районната здравна инспекция. Изпратеният служител вкарал бременната в АГ.

Ражданията и консултациите на социално слабите без здравни осигуровки, децата и непълнолетните са напълно безплатни. Те се поемат от държавния бюджет, припомниха от министерството. Срещу болницата в Горна Оряховица започва проверка по случая с върнатата бедна родилка.

В болницата по онкохематология в София пък не дали на тежко болен от рак апарат за обдишване. Човекът се мъчил часове. Той бил включен към кислородната бутилка едва когато жена му сигнализирала в МЗ, а от там се обадили да му дадат апарат. 9029 жалби, сигнали и молби за съдействие са подадени през 2012 г. до горещата телефонна линия на Министерството на здравеопазването, уточниха от ведомството. Сигналите са подавани на телефони (02) 9301152, (02) 9301253 и (02) 9301259, както и на адрес goreshtalinia@ mh.government.bg.

Най-често хората сигнализират за лошо качество на медицинското обслужване и грубо отношение не само в болниците, но и в медицинските центрове и центровете за спешна помощ.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.01.2013 г.
+6
 
 
Резон пак се изказваш неподготвен ! Какво общо има Хипократовата клетва с това че една цяла прослойка на обществото ни тотално отказва да се социализира да плаща за здавето си и да носи каквато и да е отговорност!
-1
 
 
Когато е налице феодално управление резултатите са ясни. Няма значение какъв е етноса на един човек. До кога ще се търпи това здравеопазване в този си вид. За какви пари става дума ...Тази мафия медицинска трябва да се мачка със всички сили и средства .1. Фонд работна заплата - от държавата. 2. Къде се е чуло и видяло 6 часово работно време 3. Всички видови изследвания се правят с техника и в крайна сметка , какво прави даденото въпросно мед. - НИЩО. 2/3 от вс. изследвания които се правят са елементарни. Да използваш инженерния труд не означава че правиш нещо. 4. Нека тези персони да знаят едно- стига с тия демонстрации. Който не му оттърва да си хваща пътя на някъде 5. Пари се плащат не за това колко е ценно здравето а за свършена работа. 6. Крайно време е да отпадне понятието лекарска грешка и да се въведе - некадърност. 6. Всяко лице което обърка диагнозата за дадено заболяване - лишаване поне за 1 г. от практика. При констатиция на смърт - господ да му е на помощ. Дълга тема на коментар в крайна сметка .... няма невъзможни неща
+2
 
 
Браво на докторите!!! Още по-добре щяха да направят,ако я бяха кастрирали!!!
+10
 
 
Няма 14 лева на месец за здравето си, тръгнала дете да прави и отглежда. Щото аз ще и го отгледам с моите осигуровки, които никога няма да мога да си върна като се пенсионирам. Красота.
Aнонимен
на 04.01.2013 г.
+12
 
 
Защо аз трябва да плащам всеки месец по над 100лв. осигуровки и да Г№кна на дърво не съм стъпвал в болница, а те, утайките на обществото, не само не плащат за ток, вода, здраве, образование - НИЩО, ами и ползват най-много тия блага. И като отиде линейка в гетото, лекарите ги е страх. ЗАЩО?!?!
Aнонимен
на 04.01.2013 г.
+11
 
 
Така и трябва според мен! Аман от тъпите мангали без осигуровки. Болниците са пълни с 90% мангал, който се лекува от какво ли не, без да плаща и стотинка!
-2
 
 
Дааа, клетвата на Хипократ не важи май за тази болница.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: