ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Докторка от Пловдив: Алкохол на плажа, цаца с пържени картофи и слънце? Ще има последици!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:36 / 24.06.2024Коментари (4)9973
© Фейсбук
Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог от Пловдив, е автор на специален режим за справяне със затлъстяването, който най-общо включва здравословна диета, физическа активност и поведенческа терапия. На 29 юни, събота, от 10 часа, тя ще проведе платени гастроентерологични и диетологични прегледи в Бургас.

Специалистката лекува успешно различните гастроентерологични заболявания, съчетавайки подходяща диета с правилна терапия. Тя прилага успешно хранителни схеми при пациенти с подагра, диабет, синдром на дразнимото черво, улцерозен колит, Болест на Крон, микроскопски колит, гастрит, язва, глутенова ентеропатия, чернодробна стеатоза и цироза. Хранителните режими са с положителен резултат и при болни с холецистит и панкреатити, дивертикулити и метаболитни синдроми. 

Не повече от един коктейл на плажа

Не си мислете, че щом сте на почивка, можете да пиете по една бутилка алкохол на плажа, да ядете цаца с пържени картофи и да стоите цял ден на слънце, за да хванете хубав тен и задължително да изядете цялата храна в ресторанта и това да остане без последици за вас.

Кардиолози съветват хората, които консумират алкохол, да пият умерено и да не прекаляват с приема на алкохолни напитки.

Препоръчително е поне 2 дни в седмицата да не консумираме никакви алкохолни напитки, както и да избягваме да приемаме цялото допустимо количество в 1 или 2 дни.

Злоупотребата с алкохолни напитки и коктейли допълнително ще ви дехидратира в летните горещини и ще увеличи риска от инсулт и инфаркт. Затова препоръчвам не повече от един коктейл на плажа.

Алкохолът допълнително би обострил някои здравословни проблеми с кръвното налягане и при хора с кардиологични заболявания и диабет може да бъде фатално. 

Бъдете хидратирани

Пийте повече вода, като ограничите газираните напитки, които дехидратират допълнително организма ви, както и фрешовете, които водят до бързо покачване на гликемичния индекс.Вместо това заложете на плодовете. 

Контрол на порциите и хранене през 3 часа

Храненето през тези интервали ще ви държи сити и ще ви предпази от преяждане. Изключете преработените храни и полуфабрикати. Ограничете сладкото, пърженото и джънк храните. Това ще ви предпази от киселини, стомашно-чревни неразположения и качване на килограми.

Продължителното излагане на слънчеви лъчи може да провокира тежки изгаряния, хиперпигментации, алергии, до автоимунни заболявания на кожата, да обостри високото кръвно с риск от инсулт, колапс и много други състояния.

Винаги използвайте емулсия с висок слънцезащитен фактор. Пийте вода, за да останете хидратирани и избягвайте слънчевите лъчи между 12:00 и 16:00 часа.

Разхождайте се пеша, вместо с такси и следвайте правилото за минимум 10 000 стъпки дневно. Това ще ви помогне също да изразходите излишните калории от "малките прегрешения“ през деня. 

Достатъчно сън

Доказано е, че 8-часовият сън спомага тялото да се възстанови от стреса. Липсата на сън води до нарушаване на хормоните, които контролират глада и апетита.

От изследвани 1000 човека, тези, които спят по-малко от 8 часа, имат повече мазнини в тялото. 

Позитивни емоции 

Проучванията показват, че близо 60% от хората с наднормено или свръхнормено тегло се хранят емоционално, като в период на преяждане посягат към храни, богати на мазнини, захар или с високи калории като отговор на негативните емоции, което естествено ги поставя във висок риск от развитие на диабет и сърдечносъдови проблеми.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да и дадат нобелова награда по медицина.Никъде в света не са излекували болен с улцерозен колит,или болест на Крон. Постигат само религии.
0
 
 
чудя се каква и е връзката на тази тунингованата с този сайт,че все дава мнение тук-да си плаща не вярвам
0
 
 
Покрай сагата с кметицата на Западен и Пълмед се сетих, че скоро не сте я рекламирали въпросната докторка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: