ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Достъп до здравното досие - само на място
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:08 / 04.09.2024Коментари (0)1732
©
До четвъртък в София и Пловдив ще работят няколко допълнителни пункта, на които хората могат да получат лесен достъп до пациентското си досие през мобилен телефон. За целта е нужно да представят лична карта и да носят телефона си, а процедурата отнема няколко минути.

Осигуряването на достъп до досието през телефон чрез код се случва само на място със съдействието на служител.

Допълнителни пунктове ще бъдат разкрити в другите областни градове, а по всяко време хората могат да получат услугата в офис на Здравната каса (НЗОК), РЗИ и на Информационно обслужване.

С цел популяризиране на електронното здравно досие и е-известяването за профилактични прегледи, служители на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас ще съдействат на гражданите как да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилното приложение "еЗдраве“. Това съобщиха от РЗИ – Бургас.

Предвидени са две информационни кампании, в които здравните експерти ще демонстрират как работи електронното приложение "еЗдраве", след сдвояване с електронното пациентско досие. Първата ще бъде на 4 септември, от 11:00 до 14:00 ч. на площад "Тройката“. На следващия ден – 5 септември, специалистите ще бъдат в МОЛ Галерия със същото работно време.

Необходимо е гражданите да представят актуален документ за самоличност, посочиха от РЗИ – Бургас. Посъветваха още желаещите да инсталират предварително приложението, което е вече налично в две версии – за "Епъл“ и за Андроид, като може да бъде свалено безплатно.

Мобилното приложение "еЗдраве“ дава достъп на всички граждани до личното им пациентско досие с всички електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система. Предоставената информацията е на достъпен за пациента език, пише в сайта на Националната здравноинформационна система (НЗИС). Новата функционалност ще подпомогне предоставянето на персонална грижа и помощ за потребителите на здравни услуги, като им напомня чрез известия какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от Националната здравноосигурителна каса.

Един от най-големите интереси на пациентите е да имат достъп до информацията, засягаща здравното им състояние и точно какви данни се включват в пациентското досие, каза преди дни и.д. управител на НЗОК проф. Момчил Мавров. По думите му по този начин ще се оптимизират и процесите със заплащането и използването на публичния ресурс.

И служители на Регионална здравна инспекция (РЗИ) в Кюстендил и представители на "Информационно обслужване" АД ще съдействат на желаещите да сдвоят електронното си пациентско досие с мобилно устройство, информират от РЗИ – Кюстендил.

Специалистите ще бъдат на разположение на 4 и 5 септември от 10:00 ч. до 14:00 ч. в Информационния център на Община Кюстендил на площад "Велбъжд".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: