Двамата задържани по случая с детска порнография остават в ареста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 09.12.2005
1351
Софийски градски съд остави в ареста двама от седемте задържани във връзка с разбитата мрежа за разпространение на детска порнография при съвместна операция на НСБОП, РЗБОП – Пловдив и МВР. В мотивите си магистратите посочиха, че може да се направи обосновано предположение, че Венцислав Димитров и Павел Петров са извършили престъпленията, в които ги обвиняват. Срещу Димитров са повдигнати обвинения за разпространяване на порнографски материали с участието на малолетни, както и за нарушаване на авторското право. Срещу Петров пък има обвинение за скланяне към проституция на малолетни. Според съда, ако бъдат оставени на свобода, двамата могат да извършат друго престъпление. Отхвърлена бе възможността обаче те да се укрият. С оглед обема на престъпната им дейност, обектът, към който тя е насочена, и користните им цели, навеждат на мисълта за обществена опасност – посочиха още в мотивите си магистратите.

На четирима от заловените съдът наложи мярка за неотклонение “подписка”; те са обвинени в нарушаване на Закона за авторското право. Служителите на интернет доставчика “БГ-онлайн” – Александър Филипов, Иван Узунов, Радослав Исаев и Тодор Петков, бяха освободени с мярка “подписка”. Според съда, от материалите по делото не може да се направи обосновано предположение, че те са извършили престъплението. На иззетите по време на акцията сървъри има файлове с музика и филми. Няма доказателства обаче, че те са ги продавали, както и, че са влизали в директориите с тези файлове.
Според защитата на четиримата, разследващите са изнесли неверни данни, които ги свързват в организирана престъпна мрежа за разпространение на детска порнография. Според адвокатите няма доказателства, че те са разпространявали софтуер.
Определението на Софийски градски съд не подлежи на обжалване и протест.

На седмия задържан Михаил Димитров му бе наложена мярка “домашен арест” от Софийски районен съд. На 14 декември Софийски градски съд ще разгледа отново неговата мярка за неотклонение.
Михаил Димитров бе задържан в петък, 3 декември. Информацията за разбитата мрежа за разпространение на детска порнография бе оповестена от МВР ден по-рано. Информацията е на focus-news.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нова атракция във Велинград, призоваха гражданите да не крадат па...
Вторият самолет за евакуация на българите от Ливан кацна в Бейрут...
Законово ли е да работим повече от приетите 40 часа седмично и то...
Иво Сиромахов: Изводът е един - народът е тъп, гладен и красив
Спасителят на подхвърленото в Айтос бебе: Ако го бях изоставил, д...
Каква е цената на бензина в България в сравнение със съседните ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).