Две порно студиа разбити и във Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:56 / 11.03.2005
2753
Две студия за създаване и разпространение на порно-сайтове, са разкрити след оперативни действия на служители на РДВР-Варна, съобщи пресцентърът на МВР. Задържани са двамата организатори - варненците И.С. (27 г.) и Ц.П. (34 г.). Проверката започнала след сигнал преди три дни. Последвал обиск в частен дом на ул. “Кавала” № 39, където в една от стаите криминалистите заварили 20-годишен младеж, включена камера, пригодена за осъществяване на видео чат кореспонденция, активирани еротичен сайт и чат канал, в който влизат чужденци. Полицейските служители установили, че на ул. “Райко Жинзифов” № 16 работи второ студио със същото предназначение. Там били открити сканирани копия на лични карти на младежи и девойки, представяни като еротични модели за порнографския сайт и техни снимки в различни пози.
Двамата организатори печелели добре от клиентите на създадения от тях чат - канал в порнографския сайт. Те подбирали прецизно момичетата и момчетата чрез специализиран чат, или си ги набелязвали предварително в дискотеките, тяхната възраст варирала от 18 до 20 години. Мнозина приемали офертите на организаторите заради липса на финанси. Сред моделите имало младежи - сираци, бивши възпитаници на домове за деца и юноши, останали без средства за препитание. Бизнесът бил подчинен на строги правила: точно спазване на определеното работно време, изискване да задържат вниманието на чуждестранните потребители за по-дълго време. Студията работели непрекъснато, а моделите - на смени по 4 часа. Чести били случаите, когато работодателите им налагали парични санкции за закъснение и неспазване на предохранителните мерки за конспиративното функциониране на порнографските интернет студиа. По информация на позиралите момчета и момичета, чужденците заплащали между 6 и 8 щатски долара на минута. От тази сума те вземали по 50 стотинки.
По случая продължават да работят служители от сектор “Криминална полиция” – РДВР Варна. На организаторите е наложена мярка “полицейско задържане”. Образувано е дознание по чл. 159 от НК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...
Главчев: Евакуацията на българите от Бейрут бе съгласувана с парт...
Шофьор остана без кола след кошмарен инцидент
Експерт с рецепта за най-доброто кисело зеле


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).