ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Движение "Гергьовден" се присъедини към обединените демократични сили
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:33 / 25.02.2005Коментари (0)1900
©
Споразумението подписаха председателят на Съюза на демократичните сили Надежда Михайлова, председателят на Демократическата партия Александър Праматарски и председателат на Движение "Гергьовден" Любен Дилов-син.
Надежда Михайлова подчерта, че със споразумението трите партии доказват, че споделят едни и същи цели, принципи и виждания относно управлението на страната. Дясната коалиция може да даде много по-добра перспектива за България в сравнение с това, което днешното управление или БСП предлагат.
Любен Дилов отбеляза, че форматът на споразумението между трите партии излъчва нова и добра енергия, от която всички се нуждаят, за да си върнат усещането, че действията в политиката не са плод на случайност, а доказателство, че всеки носи отговорност за онова, което прави. Със съвместни усилия се полагат основите за поставяне на България на правилното място – заедно с останалите европейски страни, каза той и продължи: Форматът на коалицията, който се подписва, се отъждествява с гласа на българина от последните петнадесет години. Лидерът на "Гергьовден" изрази задоволство от проведените разговори със СДС и ДП, както и от конкретните параметри на споразумението и заяви готовност на хората да бъде предложена нова надежда и нова политика за управление на страната.
Александър Праматарски изрази удовлетворение, че към двете партии – членки на Европейската народна партия се присъединява специфичното движение "Гергьовден", което той определи като приятели на Демократическата партия. Те придават на Обединените демократични сили младост, свежест и политическа енергия и така съдействат за постигане на най-пряката цел: ОДС да бъде най-голямата парламентарна група в следващия парламент, да поеме сериозната отговорност за европейското бъдеще на България и да се наложи като политическата формация, без която това добро бъдеще не би било възможно.
На журналистически въпрос за бъдещата работа с БЗНС – НС, председателят на движение "Гергьовден" каза: Изключително уважаваме БЗНС – НС, работихме добре на местните избори и продължаваме да имаме добре сплотена работеща група в Общинския съвет на София. Съюзът с тях никога не е бил поставян под съмнение. Дилов добави, че от самото начало сътрудничеството с БЗНС – НС е ползотворно и изрази благодарност на земеделците за тяхната последователност. На въпрос защо този съюз не е станал и парламентарен, Дилов уточни че има време и желание "Гергьовден" да се присъедини към партиите – членки на ЕНП. Според него в бъдеще ще се работи за излъчване и на евродепутати на основата, положена с подписването на настоящото коалиционно споразумение.
На въпрос дали след изборите ще трябва да се говори за парламентарен съюз или за парламентарна група, лидерът на СДС Надежда Михайлова уточни, че споразумението съдържа неразделна част – решение в следващия парламент да бъде съставена обща парламентарна група. Основен принцип наред с политическата равнопоставеност, е воденето на диалог с други десни и дясноцентристки формации за участие в управлението, каза тя. Целта на обединението е да получи мандат за съставянето на дясноцентристко правителство, допълни лидерът на синята партия. Тя заяви, че общият стремеж не е да се опазят някакви лица или действия. Целта е обединение около принципи и програма за управление на страната в дългосрочна перспектива – издигането на кандидати за президент и вицепрезидент и евродепутати.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: