ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Джейхан Ибрямов: Има напрежение между Доган и Пеевски
Автор: ИА Фокус 09:52 / 07.07.2024Коментари (0)3367
© БНТ
Да не всяваме страх за война. Напрежение между Доган и Пеевски има - да. Това заяви независимият народен представител Джейхан Ибрямов в ефира на обществената телевизия. 

"Нищо необичайно не се е случило (бел. от ред. - на срещата между депутатите от ДПС, неподкрепили правителството с първия мандат, и Ахмед Доган) . Проведохме сериозен разговор за моделите на управление на партията. Смея да твърдя, че всички 17 колеги, които бяха там, бяха пределно откровени", заяви Ибрямов. 

"Моделът, който ние сме свикнали като колективен орган, като централни органи - не функционират. Централно оперативно бюро не се събирало нито един път досега, Цнетралният съвет имаше две заседания, които протекоха в рамките на няколко минути, нямаше дебати, обсъждания, нямаше развитiе на тези, за да излезем с обща позиция. Това е нарушение на устава на партията", обясни той. 

Той обяви, че Ахмед Доган в най-скоро време ще излезе със собствено изявление за случващото се в партията. 

"ДПС е жив организъм и трябва да се обсъждат различните тези. Те трябва да бъдат в развитие и да се взимат правилните тези. ДПС е една школа. Няма как в един момент всичко, което е като начин на функциониране на партията, да бъде загърбен", каза още той. 

Според Ибрямов в рамките на парламентарната група не е имало обсъждания защо трябва да бъде подкрепен проектокабинета на Росен Желязков. Той каза, че не става въпрос за структурата и състава на Министерския съвет, а за липсата на обсъждания на политиките на кабинета и неговите цели. 

"Всяка реакция си има връхна точка. Настъпи момент при една процедура практика за избор на правителство, имаше воля на нашия почетен председател и гласувахме против. Когато трябва да подкрепиш един кабинет, е хубаво да разберем защо - кои са причините, кои са основните политиките. Такъв дебат в парламентарната група не се е провел. Не поставям личностите, но няма как да подкрепиш нещо, което не си видял, не си запознат", каза народният представител. 

Ибрямов каза, че не е имало колебание относно това дали е трябвало да бъде послушана волята на почетния председател: "За миг не сме се поколебали да изпълним неговата воля. Сутринта преди вота имахме заседание, където председателят на ДПС д-р Чакъров заяви от името на почетния председател е, че неговата воля е да не подкрепим кабинета "Желязков". 

По думите му лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски не е дал аргументи защо е трябвало да бъде подкрепено правителството. Въпреки това обаче той бе категоричен, че за разцепление в партията не може да се говори:

"Разрив в ДПС няма - ДПС е цялостно монолитна партия. Тя функционира добре, структурите са в изключително добра кондиция. Имаше воля на почетния председател как да гласуваме. Защо не е била изпълнили тази воля - този въпрос трябва да бъде отправен към тях. Но имайте предвид, че голяма част от колегите имаха такова желание да гласуват "против". Защо не го направиха, нямам обяснение", каза той.

През вчерашния ден не се е обсъждала евентуална оставка на Пеевски от председателския пост. Попитан дали ще има среща на четири очи между него и Ахмед Доган, той каза, че няма такава информация, а всичко друго било манипулация.

Според Ибрямов освобождаването на трима депутати в рамките на една седмица не било добър знак за партията.


Още по темата: общо новини по темата: 101
25.09.2024 »
25.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
04.09.2024 »
03.09.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: