ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Джема Грозданова пред ПАСЕ: Управлението на ГЕРБ беше най-прозрачното време за България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:40 / 24.06.2013Коментари (0)2551
© Bulfoto
"Ситуацията в България по време на предизборната кампания беше твърде сложна. Четейки този доклад разбирам, че основните моменти в предизборната кампания са описани обективно и избрах, днес тук пред вас, да говоря за ситуацията в момента. Искам да благодаря на г-н Грос и на цялата делегация по наблюдение на изборите за добрия доклад". Това заяви ръководителят на делегацията на Народното събрание в ПАСЕ и народен представител от ПП ГЕРБ Джема Грозданова в изказване на редовната юнска сесия на ПАСЕ в Страсбург, на която се разглежда докладът на ПАСЕ за изборите в България на 12 май. По думите й, въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, е в опозиция.

"Три партии - Коалиция за България, ДПС и Атака подкрепят правителство, съставено от дискредитирани техни кадри и наричат това правителство експертно. Въпреки заявките на социалистите, че първите им действия във властта ще бъдат свързани с подобряване на социалното положение на гражданите, се оказа, че за тях е по-важно да се заемат с промени в законите за службите", заяви Грозданова.

Пред ПАСЕ Джема Грозданова посочи, че на 14 юни министър-председателят предложи на Народното събрание кандидат за председател на ДАНС, който е медиен монополист и човек без нужната компетентност за тази важна позиция.

"Въпреки това той беше избран. След 5 дни на граждански протести това назначение беше отменено с ново гласуване в Народното събрание. Това назначение не беше невинна грешка, а опит за преход към диктатура в разрез с европейските ценности. Президентът Росен Плевнелиев го определи като "арогантна демонстрация на задкулисието", заяви Грозданова и допълни, че няколко дни по-късно председателят на Атака беше избран за шеф на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

"От 14 юни хората са по улиците, протестират срещу връщането на старата система, старите лица на прехода и срещу непрозрачното управление. Хората искат това правителство да подаде оставка, искат нови избори, нова конституция. Протестът е мирен и интелигентен, много различен от този през февруари", категорична бе Джема Грозданова.

Тя обясни, че ПП ГЕРБ има 97 места в парламента и е най-голямата политическа група в Народното събрание, но напусна заседанията му, за да не бъде в кооперация с останалите 3 партии в нито едно политическо решение.

"Напуснахме, защото не искаме да търпим ежедневните провокации на лидера на Атака. В заключение ще кажа, че управлението на ГЕРБ беше най-прозрачното време за България в целия демократичен преход", подчерта ръководителят на българската делегация в ПАСЕ Джема Грозданова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
Софка заминава
15:22 / 21.09.2024
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в София
България в еврозоната
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: