ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Един от най-добрите готвачи в България: Клиент си поръча свинска пържола, а аз даже не знаех какво е това
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:51 / 12.09.2024Коментари (0)9492
©
Най-добрият готвач не само в Златни пясъци, но и по цялото Северно Черноморие е турчинът Ферхат Улчар.

Пред БГНЕС той разказва своята история как е започнал работа у нас преди повече от 12 години.

Ферхат Улчар, който днес е на 35 години и работи като главен готвач в един от водещите хотели на Златни пясъци, пристига в България на 11 март 2012 г. от Истанбул.

Първата му спирка е град Балчик, където работи в местните кръчми. Впоследствие започва да готви за отделни хора по случай техните рождени или именни дни, а също така на кръщенета и партита.

"Никога не съм си гледал часовника. Работех по 24 часа 7 дни в седмицата. Всичко е в името на клиента и когато той е доволен, тогава и аз съм щастлив. Но нещата трябва да се правят с любов и да идват от сърцето“, обяснява Ферхат.

За да успее, работният му ден започва в 5.00 часа, а понякога дори по-рано - в 4.00. "Всичките ми мисли бяха концентрирани в работата. Имах възможността да работя с едни от най-добрите български, но и чуждестранни готвачи, някои от които имат звезда Мишлен. От всекиго съм научавал по нещо ново за гастрономията“, споделя той.

Когато идва в България, му е много трудно и заради езиковата бариера. "Беше ми много трудно, защото не знаех езика, а българският и турският са доста различни едни от друг. Започнах от нулата, сега вече говоря и пиша на български. Думите излизат от душата ми“, каза Ферхат.

Един от най-куриозните моменти е в самото начало, когато клиент му поръчва свинска пържола, а той даже не знае какво е това, спомня си с усмивка шеф готвачът.

В България един турчин става главен готвач много трудно, но със своето трудолюбие, всеотдайност, открит характер и вкусни ястия Ферхат печели много приятели и постоянни клиенти. "Живея с любовта на хората“, заяви още той.

Ферхат е щастливо женен за българка и се радва и на силната семейна подкрепа за всичко, което прави.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
51-ото Народно събрание
Протестиращи нападнаха директора на Народния театър
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: