ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Едвин Сугарев не е бил допуснат да влезе в Сърбия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:50 / 08.11.2023Коментари (1)1830
©
Българският писател, поет и дипломат Едвин Сугарев не е бил допуснат да влезе в Сърбия от гранична полиция, съобщи "24 часа". Днес той трябваше да представи книгата си "Елегията за краището" в Босилеград.

Сугарев е пътувал към Сърбия заедно със съпредседателя на ВМРО Александър Сиди, бившия депутат в 44-ото НС Мария Цветкова и д-р Валентин Янев от гражданското сдружение "Западни покрайнини". Четиримата са държани близо два часа на границата без никакво обяснение от страна на сръбските власти. На място е пристигнал и българският консул в Сърбия. В крайна сметка обаче граничарите не са ги допуснали в страната и са взели български книги от писателя, които той е носил като подарък за свои приятели в Босилеград.

Междувременно в БТА се появи информация и, че група цивилни полицаи и инспектори от община Сурдулица са направили обиск на помещенията на Културно-информационния център (КИЦ) "Босилеград" в деня на Западните покрайнини 8 ноември. Акцията е по нареждане на Висшия съд от град Враня. След обиска временно са взети 23 книги на българския писател, поет и дипломат Едвин Сугарев. Именно там той трябваше да представи и книгата си.

Книгата на Сугарев "Елегията за краището" на няколко пъти през последните месеци бе спирана при опит да бъде пренесена на територията на Сърбия.

За председателя на КИЦ в Босилеград Иван Николов е "крайно изненадващо и неразбираемо“ това "внезапно претърсване“ на офисите на сдружението.

По заповед, издадена от Висшия съд във Враня, по предварително производство, в 14:10 часа в КИЦ са нахлули шест цивилни полицаи от Полицейското управление във Враня под предлог, че търсят следи и предмети, важни за наказателно производство по чл. 317, ал. 1 от Наказателния кодекс на Сърбия - предизвикване на национална, расова и религиозна омраза и нетърпимост.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 08.11.2023 г.
+1
 
 
Некап и той да се почувства като обикновен гражданин в България! По същия начин Власта Тук не те допуска до твоите законни и Конституционни права! Та когато ЛАЛА! Да знае Какво ЛАЛА!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: