Експерт: Няма причина да паднат цените на имотите

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
12:22 / 29.07.2024
1978
"Пазарът на имоти, най-вече жилищният, е отражение на позитивни посоки на макроикономическата ситуация в страната. Сделките с ипотечно финансиране са максимум 50-60% в София и до 35% в останалите градове". Това каза Добромир Ганев - експерт недвижими имоти, бивш председател на Национално сдружение "Недвижими имоти“. 

"Пазарът на имоти не се движи основно от финансирането. Втората важна причина за тенденциите в този пазар, е свързана с очакванията на позитивите след приемането ни в еврозоната. На този пазар влияят и няколко милиарда – около 10 млрд. лева, които са в сивата икономика. Завръщащите се от чужбина българи също влияят на този пазар", допълни Ганев. 

Според кредитния консултант Иво Димитров: "в средносрочен план няма видима причина лихвите по депозитите да нараснат значително, камо ли рязко".

"Масовата практика за кредитиране на имота зависи от клиента, имота, вида строителство, района, локацията – варират от 60 до 90%. Ако по стечение на обстоятелствата имотът е подценен като сделка, а пазарната оценка казва, че пазарната му стойност е по-висока, може да се стигне и 96% кредитиране", допълни Димитров в ефира на NOVA NEWS. 

Според него няма причина да паднат цените на имотите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Фолкпевица катастрофира, колата е по таван!
Първи подробности за тежката катастрофа на прохода Петрохан
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Камера засне как Брендо пристига с 10 души въоръжена охрана в ден...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, след която ще тряб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).