Експерт: Принципът "наемът изплаща заема" крие сериозни рискове от финансови загуби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:09 / 28.06.2024
10423
Ипотечните кредити да не надвишават 30% от семейния бюджет, съветва специалистът по управление на лични финанси Звезделина Минкова

Финансовият свят е изключително динамичен и наситен с финансови услуги, коментира Звезделина Минкова. Кредитите все още продължават да са най-използвани у нас, каза финансовият експерт и специалист по управление на лични финанси. 

Минкова обясни по Дарик Радио, че не бива да се гледа на кредита като инвестиция.

"Много хора си мислят, че кредитът е инвестиция. Теглят кредити за закупване на втори или трети имот с идеята да го отдават под наем. Често чувам “наемът изплаща заема" - това крие много рискове от финансови загуби, които ако не са добре обмислени , може да се стигне до фалит на лицето и ще имаме ситуация на невъзможност на погасяване на кредита"

Експертът съветва ипотечните кредити да не надвишават 30% от личния или семеен доход. Аварийният фонд е добре да е поне между 3 и 6 пъти месечния доход на едно домакинство, каза още Звезделина Минкова.

В последните години българина проявява все по-голям интерес към животозастраховането, отчита експертът. Търсят се и атрактивни начини за управление на личните средства - от спестовната застраховка до криптовалутите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха бомба край Пещера
Тонове стока са разпръснати и блокират магистрала "Тракия" след з...
Парк хотел Модър се издига като оазис за релакс, предлагайки на с...
Към мощната буря добавиха и прогноза за повсеместни порои
Мъж загина от токов удар
Млад бургазлия почина, след като се прибра от почивка в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).