Експерт: Ще продължаваме да виждаме зверски задръствания

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:55 / 09.09.2024
4464
Отново километрични опашки по главните пътища в Югозапада и граничните пунктове с Гърция през почивните дни.

Въпреки новите отсечки отворени през последната година, тапите от автомобили се образуваха на нови места между Симитли и Кресна, а на граничните пунктове шофьорите на тирове поискаха обяснение защо за тях няма организация.

Новите проблеми участъци са на пътен възел Благоевград, точно преди Симитли, където свършва магистралата в посока Гърция. Преди Кресна, около село Долна Градешница пък започват опашките, когато шофьорите започнат да се прибират към Благоевград, София и другите големи градове в страната.

"Ще продължаваме да ставаме свидетели на такива опашки, защото магистралата започва от "Кулата" и след това има едно място, на което прекъсва преди Кресна. Две активни ленти трябва да се съберат в една, а тя навлиза в населено място, където ограничението е 40-50 км в час", обясни Георги Бързаков, пътен експерт.

Последното нещо, което можеше да се направи, е пътят към Разлог и Банско да се отдели в отделна пътна лента. И това се направи, но тапите продължават. Затова единственото възможно решение е магисттралата да бъде изцяло пусната, каза още Бързаков, предаде БНТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).