ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерт за сиренето, пълно с вода: След време се образуват вещества, които не бива да се консумират | ||||||
| ||||||
Според наредбите сиренето може да съдържа до 60% вода, но при 35 марки съдържанието е над 65%. А в един от проверените продукти е дори 87%. Този продукт няма нищо общо със сиренето, смята молекулярният биолог д-р Сергей Иванов. "При високото водно съдържание и влагозадържащите агенти се образуват след време вещества, които не бива да се консумират", обясни още д-р Иванов в предаването "Здравей, България". "То няма хранителни свойства и има намалени жизненоважни за организма бактерии", каза Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според Присадашки продукт, който съдържа 87% вода, не може да се нарича сирене. Д-р Иванов обясни, че цената не е гаранция за качество. "Половината от скъпите марки - над 16 лева на килограм, са с повече вода", обясни той. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
От утре проблеми за шофьорите в Пловдивско
20:41 / 29.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета