ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Елитни европейски ресторантьори помагат за развитието на сектора в България
Автор: ИА Фокус 17:39 / 10.05.2023Коментари (0)1190
©
Създаването на единна екосистема с международната асоциация JRE (Jeunes Restaurateurs), която да подпомогне развитието на сектора в България, обсъдиха днес министърът на туризма д-р Илин Димитров с Ханс ван Манен, директор на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe и Гаспер Пухан – сомелиер и собственик на реномиран А la carte ресторант в Словакия, който освен невероятната си кухня, предлага на своите посетители и винена листа с над 400 местни и чуждестранни етикета. В срещата се включиха и водещите български шеф готвачи Цветомир Николов, Веселин Калев и Владислав Пенов, информира отминистерството на туризма.

JRE-Jeunes Restaurateurs е международна асоциация, основана през 1974 г. Днес Асоциацията се е превърнала във водеща професионална структура на млади и талантливи готвачи с повече от 350 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.

"Сътрудничеството с професионалистите от JRE ще ни помогне изключително много в процеса на подготовката на млади кадри в България. Те ще имат уникалния шанс да се докоснат до майсторството на изтъкнати имена, които да се включат в обучението им, с добри практики, демонстрирани от топ готвачи, които са доказани имена на европейската сцена и по този начин ще повишим кулинарната си култура", отбеляза министър Димитров.

"В нашата асоциация има млади, амбициозни и търсещи готвачи. Това създава изключително силна връзка между членовете ни, което допринася за стабилността и цялостното развитие на кулинарното изкуство. Ще се радваме, ако можем да споделим опита си с българските ни колеги", подчерта от своя страна Гаспер Пухан.

В своите кулинарни произведения главните готвачи на JRE съчетават страстта си към традицията с устойчивостта и местните продукти, за да създадат удивителни нови ястия. Тяхното майсторство е марка за висок стандарт и качество по целия свят.

Министър Димитров изрази убеденост, че това е още една стъпка, която ще ни приближи и към момента, в който български ресторанти ще се сдобият с престижните звезди Мишлен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реставрират Голямата базилика
Дефиле на младото вино 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: