Есенното море със 100 лв. по-достъпно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 09.09.2012
2452
Поне със сто лева по-евтино излиза есенното море. Цените в курорта Слънчев бряг са паднали наполовина през септември, а повечето места са заети от чужденци, съобщи bTV. Ако в пика на сезона в четиризвезден хотел стая за семейство с дете на "ол инклузив" е струвала 250 лева, сега е 120. В база три звезди намалението е от 195 на 90 лева. В Равда разчитат на българите да удължат сезона, намалили са цените с 30 на сто, което дава резултат. Промоционални празнични пакети са приготвили в Поморие за българските туристи. Нощувка със закуска, вечеря и СПА процедура струва 56 лева, което е два пъти по-евтино от август.

В по-малките курорти на юг, като Китен, Приморско и Черноморец, може да се спи и за 10 лева на човек. Запрян ще замени за 5 дни пловдивското село Брестовица с Черноморец. За разлика от хотелите, в ресторантите намаления няма.

Като цяло летният туристически сезон през 2012 година беше труден за бранша, но постигна положителни резултати, коментира Стоян Маринов, зам.-председател на туристическа камара. "Върнахме се към успешната 2008 година", посочи Маринов и добави, че от разговорите си с хотелиери знае, че те са отчели ръст на нощувките. Приходите им също са нараснали, но с по-малки темпове заради промоциите, които дават на туристите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).