Ето какво се случва с веригата Pepco, след като нейният собственик фалира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:39 / 01.08.2023
24115
Steinhoff International, холдинговата компания, която притежава 72 процента от акциите на популярната дискаунт верига Pepco, фалира. Съвсем разбираемо започна да се спекулира какво ще се случи с магазините от веригата, включително и тези в България, които са над 120.

Въпрос на време е активите на Steinhoff International да бъдат обявени за продажба. Сред тях, разбира се, е Pepco. За 20 години брандът е отворил хиляди магазини в над 10 страни. 

Ѕtеіnhоff пpидoби Рерсо Grоuр (извecтнa пpeди ĸaтo Рерkоr Еurоре) пpeз 2015 г. Bъпpeĸи чe пo-гoлямa чacт oт aĸциитe в Рерсо Grоuр ca нeпpяĸo coбcтвeнocт нa Ѕtеіnhоff, тя ce yпpaвлявa нeзaвиcимo чpeз нeйния пpexвъpлeн pъĸoвoдeн eĸип, cтaвя яcнo oт инфopмaция нa caйтa нa ĸoмпaниятa.

Изявление на Pepco Group

"Pepco Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International Holdings от 26 юли 2023 г. относно нейното делистване. За избягване на съмнение, ние ви информираме, че това събитие няма да засегне Pepco NV Group (Pepco), която е отделена от Steinhoff от няколко години. Pepco работи като самостоятелна, успешна, регистрирана компания със собствено финансиране и силен баланс. 

Европейският дискаунт търговец на дребно отчете 11% ръст на печалбата за първото полугодие, тъй като приходите скочиха с 23%, подсилени от отварянето на нови магазини. През последните 6 месеца Групата отвори 166 нови магазина, а плановете са до края на годината да бъдат отворени общо минимум 550 нови магазина в различни части на Европа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Трифонов: Ние свалихме правителството на Кирил Петков заради Маке...
Старият шеф на антикорупционната комисия запази поста си
Пребиха мъж в София заради паркомясто
Министър Карадимов: Целта ни са максимално прозрачни избори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).