Ева Майдел: Разликата между ГЕРБ и останалите партии е, че в миналото усвоявахме между 98 и 99% от европейските средства

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
13:00 / 04.06.2024
1789
"Българите отново са изправени пред избор. Ние от ГЕРБ вярваме, че по време на тази кампания трябва да говорим за приоритетите на нашата страна. Искаме да имаме разговор за бъдещето. Време е България да работи за нейните цели. Това са част от темите, по които разговаряме с българските граждани", коментира в студиото на "Твоят ден"  по NOVA NEWS кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Ева Майдел.

Как и на каква възраст имат право да гласуват на евровота в страните от ЕС

Тя обясни, че през годините ГЕРБ е извоювала много битки в Европа. "Част от българските приоритети се определят от българското правителство. Ние, като евродепутати, можем да ги защитаваме и отстояваме, но само, ако имаме ясни сигнали от нашите институции. Много е трудно само един евродепутат да отстоява цели като Шенген и еврозоната, ако правителството не работи по същите теми", заяви Майдел.

Според нея да бъдеш част от Европа означава да си част от най-силния съюз, а ЕС е най-доброто място за живеене. "Проблемът е в различните правителства през годините. Разликата между ГЕРБ и останалите партии е, че в миналото усвоявахме между 98 и 99% от европейските средства. Проектите може да бъдат видени, когато се пътува из страната", каза Ева Майдел.

Според нея някои партии са водени от позиции и постове, а не от това реално да допринасят за доизграждането на нашата държава. "Всичко зависи от правителството, което ще имаме, а не от един или двама евродепутати", каза Майдел.

Тя разкри приоритетите, за които ще се бори, ако бъде избрана за евродепутат. "В последните два мандата като европейски депутат работих по два от най-важните файлове в ЕС. Единият е свързан с технологичното развитие и регулацията за изкуствения интелект и за микрочиповете. Винаги съм била водена от това технологичното развитие на помага на гражданите, а не да им пречи", каза Майдел.

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС добави, че неин приоритет е и да се бори с дезинформацията в страната.

Виж коментарите (1)

Още по темата (16):
30.06.2024 Нова група в Европейския парламент
21.06.2024 Френски политик получи инсулт, след като беше нападнат на пазара в Лоара
17.06.2024 Лидерите на ЕС обсъждат разпределението на ръководните длъжности
14.06.2024 Мелони обвини Макрон в предизборна агитация, напрежението спадна след
целувка
11.06.2024 Дипломат: В гражданите на ЕС има усещане за несигурност
10.06.2024 Резултатите от евроизборите при обработени 49.88% протоколи
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).