Европейска заповед за арест на Николай Николов-Паскал?

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:14 / 15.07.2024
2364
Софийският градски съд разреши на Софийската градска прокуратура издаването на  европейска заповед за арест по отношение на Николай Николов - Паскал, потвърдиха от прокуратурата, научи "Фокус". Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Николов е обвиняем за участие в престъпна група с цел контрабанда заедно с бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, както и Марин и Стефан Димитрови.

Съдът прие, че събраните на досъдебното производство доказателства сочат наличието на обосновано предположение за съпричастност към престъпленията, за които е обвинен. Според съда е налице и реална опасност същият да се укрие, тъй като не е намерен на адреса му в Република България.

Обвиняемият знае за воденото срещу него наказателно производство, въпреки което не се завръща в страната под предлог, че се лекува в чужбина. Доказателства обаче за провеждането на такова лечение няма, поради което съдът приема, че не е налице обективна пречка за завръщането му в страната.

Обвиняемият не е посочил чрез упълномощен свой защитник адрес в чужбина, от който би могъл да бъде надлежно призоваван и въпреки че е уведомяван от своите защитници за хода на воденото срещу него наказателно производство, продължава да не се завръща в страната.

Виж коментарите (0)

Още по темата (65):
03.09.2024 Съдът с решение за Стефан Димитров от аферата в митниците
08.08.2024 Аферата "Митници": Марин Димитров остава в ареста
01.08.2024 Аферата "Митници": Съдът остави в ареста Марин Димитров
24.07.2024 Делян Пеевски с доклад до МВР, Прокуратурата и ДАНС
18.07.2024 Европейската заповед за арест на Паскал е в сила
20.06.2024 Марин Димитров от скандала с Агенция "Митници" остава под домашен арест
Още новини от Национални новини:
Печелим все по-малко от депозитите в банките
Баневи се изправят отново пред съда
Лятото се завръща с пълна сила!
Утре температурите в Пловдив отново ще са летни
Колко ще ни струва да изпратим първолак на училище тази година?
Васил Божков: Не съм в тайна коалиция с Ахмед Доган, той има грех...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).