Европейският парламент одобри присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:31 / 13.04.2005
1048
Европейският парламент одобри присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз, предаде Франс прес. За одписване на Договор за присъединяване на България гласуваха 534 депутата, 85 гласа бяха против и 38 се въздържаха. Подписването на Договора за присъединяването на Румъния беше подкрепено с 497 гласа “за”, 93 гласа “против” и 71 “въздържали се”.
Това стана след бурни дебати и реална опасност гласуването да да бъде забавено със седмици и дори с цяла година. Това стана, тъй като христиандемократите - най-голямата група в парламента - решиха да поискат отлагане на гласуването заради спорове колко пари трябва да бъдат отпуснати на България и Румъния, предаде БиБиСи.
Според информация на Focus news, цитараща неназован източник от Брюксел, български политици, членове на Европейската народна партия (ЕНП), са правили опит да въздействат върху евродепутати да се отложи гласуването за приемане на Договора за присъединяване на България и Румъния в Европейския съюз.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов за Лена Бориславова: Много мъже биха направили вси...
Голяма беда споходи наша спортна легенда: Отчаян и съсипан съм!
Празник е
Жълт код е обявен в 3 области
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).