Фалшиви пасти за зъби и бои за коса на пазара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:15 / 15.10.2004
1563
Фалшиви пасти за зъби и бои за коса менте се продават на пазара у нас. От близо година в търговската мрежа се продава фалшива паста за зъби "Колгейт супер фреш", която е съвършено копие на оригиналния продукт. Ползването й обаче уврежда зъбния емайл. Причината е в прекомерно високото съдържание на калциев карбонат, който е 45%. Освен това стойностите на PH са почти два пъти по-високи от стандартните. Българинът обаче купува продукта, тъй като се предлага на смешно ниската цена от 0,46 лв. без ДДС, алармира Мария Ангелакова, шеф на Асоциацията на производителите на козметика и парфюмерия, цитирана от в-к "Стандарт".
Търговската мрежа е залята и с фалшиви бои за коса от серията на "Палет" и "Гарние", които пък се търгуват от 2,22 лв. до 2,48 лв. Ментетата най-вероятно се произвеждат в Гърция, Турция или Румъния. Вносен козметичен продукт не може да струва по-малко от 4 лева, посочи още Ангелакова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).