ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Финализира се голяма сделка: Cоциологическа агенция вече е с нов собственик
Автор: Георги Кирилов 15:26 / 12.08.2024Коментари (0)4647
©
Финализирана беше продажбата на сто процента от акциите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл Болкан“, която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери в "Галъп интернешънъл Болкан“, г-н Андрей Райчев и г-н Кънчо Стойчев, прехвърлиха своето акционерно участие на специално учреденото за целта акционерно дружество "Пакстън Рисърч“, оглавявано от доц. д-р Борислав Цеков. Собственици на "Пакстън Рисърч“ са консервативният тинк-танк Изследователски център за нова Европа, ръководен от доц. Цеков и сдружение "Републикански център“ с председател д-р Петър Кичашки. В борда на "Пакстън Рисърч“ участват адвокат Андриан Боянов и Ивилина Алексиева-Робинсън (председател на ЦИК от 2014 до 2019 г.).

Финансирането на сделката се осигурява от успешния международен бизнес, който развиват доц. Борислав Цеков и д-р Петър Кичашки, чиито компании са ексклузивен партньор за Балканите на някои от глобалните корпоративни гиганти в сферата на рециклиращата индустрия и търговията с метали.

“Правото на пенсия е гарантирано от Конституцията и ние решихме да се възползваме от него" - заявиха г-н Андрей Райчев и г-н Кънчо Стойчев и подчертаха, че отговорността към постигнатото от "Галъп интернешънъл Болкан" в България през последните 33 години е голяма. "Затова търсехме да предадем щафетата на личности, които имат не само разбиране за неговата мисия, но и капацитет за надграждане“.

От своя страна, доц. Борислав Цеков благодари за доверието и подчерта, че авторитетът на агенцията, изграден от професионализма на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, е безспорен и затова бъдещото развитие ще бъде в дух на приемственост". Същевременно Кънчо Стойчев продължава новия си мандат на член на борда на световната асоциация и президент на едноименната фондация, базирана в Лондон.

От името на "Пакстън Рисърч“, като нов собственик на "Галъп интернешънъл Болкан“, доц. Цеков обяви още, че предстои преструктуриране на агенцията, която ще прерасне в изследователски център с три направления.

Първото е социологическото, което съществува и понастоящем. Целта е пълна приемственост на успешната дейност и независимостта на агенцията и затова ще се разчита на основополагащата роля на утвърдения екип на д-р Първан Симеонов като директор на агенцията.

Второто изследователско направление ще е в областта на конституционното право, политическите науки и публичната администрация - Център "Конституционализъм и демокрация“, който ще издава и научно списание. Негов ръководител ще бъде проф. дн Георги Близнашки, а членове на редакционния съвет - изтъкнати учени и университетски преподаватели от България, САЩ и др.

Третото направление, което ще бъде сформирано в близка перспектива съвместно с американски партньори, е център за мониторинг на антидемократичните идеологии и пропаганда в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: