Финансист: Повишението на МРЗ няма как да компенсира тези, които получават такова възнаграждение и те да водят нормален живот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:09 / 12.10.2023
3955
“Ако в България един работник трябва да изкопае един канал с лопата, а в Германия работодателят му е дал багер, къде ще е по-голямата производителност на труда? Един човек е 75 вата, едва ли ще изпревари един трактор. Производителността на труда зависи от средствата, които работодателят е дал на работника", така финансовият експерт обясни пред Нова тв Атанас Кацарчев защо основният довод против увеличението на минималната заплата на работодателските организации не е правилен.

Повишението на минималната работна заплата няма как да компенсира тези, които получават такова възнаграждение и те да водят нормален живот. Това заяви експертът на КТ “Подкрепа" по Нова телевизия.

Той обясни още, че макар нивото на инфлация в България да е ниско за ЕС, у нас някои основни стоки са поскъпнали с 20, а други даже с 50%. Това оказва много силно влияние върху хората с най-ниски доходи

“Сирене, млечни продукти, хляб са по две", коментира синдикалистът.

Финансовият експерт каза също, че е много трудно да се установи какъв процент от хората на минимална заплата получават повече “под масата".

“Това означава едната страна да си признае, че е в сивия сектор, а другата да потвърди. Големият въпрос е, че по този начин се спестяват плащания към държавата", добави Кацарчев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).